Sunday, April 14, 2013

# 48day

assalamualaikum...


MasyaAllah time is running so fast..sekarang da masuk april..ini bermakna lagi 48 hari!!!!
haha sepatutnya update semalam..49 hari..hehe sama tajuk dengan cite fevret korea 49 days tu...wuuu sedih citernya...*tetiba* 

tapi takpe..walau masa berlalu dengan pantas,segala projek DIY saya gigih juga dilakukan..berbekalkan kerajinan lebih sikit dan mengharapkan dapat menyiapkan tanpa sebarang kesilapan dan tekanan...so..untuk mengelakkan projek DIY saya terganggu, saya telah menyediakan minor checklist sebagai peringatan saya
or b2b di luar sana...


so..checklist bln ni:~

borang: insyaAllah minggu depan dapat isi semua borang yg berkaitan

hiv test: *done*  
#papa mama menjadi teman... ^_^

baju nikah; currently tgh siapkn baju nikah yg asyik pending -_-!..letih juga dtg ofis xwat ape..blk mlm terus jahit baju nikah...kesian mama..xsempat ambo nk tolong masak2..dahla keje 6hr smggu..g ofis duk saje...maklumla keje xbyk lately..hmmm..
# target mlm ni siap

tudung + anak tudung: pakai mane ade.anak tudung belum beli

veil:  *done*

kasut: *belum jumpa yg berkenan*

bilik: da kemas..cuma tinggal nk cat dan beli katil baru...yahoooo!
deco2 later...

bantal nikah; DIY (belum beli kain bulu)

handbouquet: *DIY-tinggal ltk reben jerr*


make up+baju resepsi: by butik.last fitting end of this month

kad kahwin: tengah gigih print+tampal alamat2+ready nak pos da~

hantaran: brg2 hantaran da ready.deco by my aunt

pengapit: kawan-kawan jerr..hehehe  

doorgift: *pending*
 
name tag family: *DIY*

signboard : *done diy+print* 
                       # majlis saya tiada banner bagai walaupun boleh print free..hehehe! cukup sekadar
                          signboard remeh je..cuma tinggal pacak di tanah pd hari tersebut.......

homestay: *done*



itu saja untuk hari ini...insyaAllah ada kelapangan masa saya akan update lagi...
~wassalam~




Monday, March 18, 2013

artwork~

assalamualaikum...

hye silent readers..
i already update page 'CARTOON FACE'
feel free to visit and leave comment..
for those who want i draw your face..you can leave a comment.
currently my blog have problems. 

At the same time, i'm very busy finishing order ipad sleeve and laptop sleeve..also very busy with ny wedding preparation...!!
masyaALLAH time is running so fast..I have 2 month ++ to complete all the DIY preparation..
whatever is..wish me luck..i love u all~ 

oo before i stop..i would like to show my wedding card..design and idea from me..
printing at my office

teaser je ye...hehe

can't wait to give these cute card to my frens....! ^^


c u,,enjoy
...wassalam...

Sunday, March 17, 2013

dosa di facebook!

assalamualaikum..

ooo..taktau mane nak dimulakan..apa yg sy lihat dan ape sy rasa..
memandangkan sy tiada keje kat ofis...jadi sy buka pc terus on9 bka fb..
then,,ttb terpandang facebook Masih 'Ayu Walau Menutup Aurat'..

ok.kenapa?apa yg sy lihat??
sy terpandang video dosa 24 jam di facebook..debukkk! tetiba rasa tah.xtau cano nk ckp..berdebar pun ia..tp seyesly ia wat sy  rasa takut sgt..takut saya mati tetiba..ALLAHUAKBAR!

rupanya dalam sedar xsedar da byk sy rosakkn diri saya dengan upload gmba2 yg blh menimbulkan fitnah..dan menampakkan aurat2 saya...

so sini saya nak share la video tu agar sama2 kita dapat memperbaiki diri..



*bkn tujuan untuk mengaibkan.sbb saya share ni pun dr kenalan fb

InsyaAllah..sy sendiri pun akan terus berusaha berubah ke arah yang diredhai ALLAH..sbb saya sendiri pun xsempurna..banyak cacat celanya...byk khilafnya..............

Monday, February 25, 2013

bebel psl kawin~

assalamualaikum...

wah wah wahh!berdebu blog gua..haha..almklumla ku bkn perajin 
mengupdate blog..currently bery bery bery busy with 
my preparation for my BIG DAY...#bz la sgt~

ku buat few diy tuk  majlis nanti..
balik keje sambung jahit deco-deco baju perantin n veil..
hmm jenuh nk siapkn..xpe..demi majlisku,
ku sanggup bersengkang mata..heehe~

so..memandangkan rini xbusy sgt kat ofis ni,  ku rasa nk share cket info dr blog yg ku follow..  
ekceli ni nak wat peringatan untuk diri sendiri pasal prosedur kawin di kelantan..
perlu ke?? hello,WAJIB tau k! sbb pe...? SEBAB yg nk kawinnya saya..a.k.a hazirah..

okeyy..prosedurnya spt di bwh:  
 
1. kursus kawin - MAIK
2. bakal suami ambil borang dengan tok imam masjid mukimnye, isi dan sahkan, kemudian  serah pada bakal isteri.
3. bakal isteri ambil borang dengan tok imam yang masjid mukimnye, isi dan sahkan.
4. test hiv.- NI BELUM BUAT -_-
5. potocopy yg WAJIB...
  • ic bakal suami
  • ic 2 orang saksi bakal suami 
  • ic bakal isteri
  • ic 2 orang saksi bakal isteri
  • ic wali
  • sijil kursus kawin
6. serahkan semua pada kadi yang akan nikahkan kita.
  • borang2
  • semua ic yang difotostat
  • sijil kursus kawen (ori)
  • sijil kursus kawen (salinan)
  • result test hiv
  • gambar bakal pengantin 2 keping setiap orang


Saturday, July 21, 2012

ramadan..

as salam,..
salam ramadan for all readers...
i would like to announce that HIME CORNER will be re-open again..!

Thursday, June 16, 2011

main kerTass..

oooww sownoknyer dpt wat mende sy suke... >,<
entry kali ni hanya untuk pamerkan kad2 yang telah sy hasilkan..
walaupun xbanyak..tp ia sgt PUAS!!! hikhik..
sile ke hime's cards...ty~

selamat mencuci mata..

Monday, February 14, 2011

sOon!!!

heeheeee....
singgah sikijap di hime corner,..! 

pmberitaHuan!!!
dear gals out there,i will promote my new collection soon..
sajek2 je nk gtau awai2 agr wat para sahabt ternanti2,,
oleh itu shgga ketemu lagi gals!!!

l o a d i n g . . .